Verzorging

Goede verzorging van uw Australian Labradoodle pup is belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw pup zich zo goed mogelijk thuis voelt en de juiste zorg krijgt. Hieronder staan in het kort alle dingen waar u op kunt letten.

Voeding

Labradoodles zijn kieskeurig wat voeding betreft. Bij ons krijgen de moederhond en pups Royal Canin. Er zijn veel verschillende goede merken en uiteraard bent u vrij om te kiezen welke voeding het beste bij uw pup past. Let er wel op dat de voeding is aangepast aan de specifieke behoefte van uw hond en dat alle noodzakelijke voedingsstoffen in de voeding aanwezig zijn.

  

Opvoeding

Labradoodles hebben uitdaging nodig! Het volgen van een puppycursus met uw jonge hond is van groot belang. Bij een curus leert uw pup de basiscommando’s, maar u versterkt ook uw band met uw pup. Er zijn diverse goede hondenscholen. Wij raden u aan u goed te laten informeren, voordat u een puppyschool kiest. Een vervolgcursus, bijvoorbeeld ‘Appèl en spel’ is ook heel leuk om met je hond te doen.

Vachtverzorging

De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht. Australian Labradoodles hebben een wollen vacht of een fleece vacht. Een wollen vacht kan vergeleken worden met schapenvacht en bestaat uit kleine krullen. Een fleece vacht is losser van structuur en komt voor met kleinere krullen (curly fleece) of met grove krullen tot bijna golven (wavy fleece). De vacht valt nauwelijks uit. De vachtverzorging neemt tijd in beslag, omdat de vacht regelmatig geborsteld en getrimd moet worden om klitten te voorkomen.

Vachtverzorging Op de trimtafel

Reken op een uur borstelen per week voor de vachtverzorging van uw Australian Labradoodle. Daarnaast heeft uw hond regelmatig een trimbeurt nodig. Met name het moment van overgang van de puppyvacht naar de volwassen vacht is een belangrijk moment. U kunt er voor kiezen om uw hond te laten trimmen of zelf een workshop te volgen waarna u uw eigen hond kunt bijhouden. Ga af en toe met uw pup naar de trimsalon, bijvoorbeeld als deze een half jaar oud is, zodat uw pup alvast kan wennen. Denkt u er ook aan dat de oren, ogen en nagels regelmatig verzorgd moeten worden.

Hondenverzekering

Het is de moeite waard om een hondenverzekering voor uw pup te overwegen. Hoewel u er alles aan doet om uw hond zo goed mogelijke zorg te bieden, kan het zo zijn dat er onverwachte medische kosten om de hoek komen kijken.