Rasinfo

Rasinfo

Hier vindt u enige rasinfo over de Australian Labradoodle. Samengevat is de labradoodle een intelligente, energieke, vrolijke, sociale en in de meeste gevallen allergievrije hond. Daarom is een Labradoodle zeer geschikt als familiehond, ook voor gezinnen met jonge kinderen. Labradoodles kunnen heel goed worden opgeleid tot therapiehond en worden dan bijvoorbeeld ingezet bij kinderen met autisme. Een labradoodle is beweeglijk en heeft per dag zeker anderhalf uur beweging nodig. Veel labradoodles houden van zwemmen en sommige van hen houden ook van gaten graven. Labradoodles vermaken zich zowel binnen als buiten goed.

Ontstaansgeschiedenis in een notendop

De Labradoodle is ontstaan door een labrador en een poedel te kruisen. Het doel was om zo een geschikte hulphond te krijgen, die qua vacht allergievrij zou zijn. Helaas had de eerste kruising niet het complete pakket van gewenste eigenschappen. Om deze reden werden andere rassen zoals de Amerikaanse en Engelse Cockerspaniel, de Curly Coated Retriever en de Ierse Waterspaniel ingekruisd. Zo is de huidige Australian Labradoodle ontstaan.

Bouw

De Australian Labradoodle is sierlijk compact gebouwd en heeft een sabelstaart, hangende oren, grote ogen met lange wimpers met mooie lange krullende haren.

Vachtkleur

De Australian Labradoodle komt voor in de kleuren goud, chocolade, rood, crème, café, lavendel, goud, caramel en zwart voor. Kleuren kunnen ook gecombineerd zijn, waardoor je de tweekleurige bonte Labradoodle krijgt, de zogenaamde ‘parti colour’.
U vindt meer informatie over de vachtkleur en het vachttype van onze Australian Labradoodle onder Onze doodle.
KleurenVachttypes

De ogen

Australian Labradoodles hebben grote expressieve ogen met lange wimpers. De ogen kunnen bruin, groen of amberkleurig zijn.

Bruine ogen en hangende oren van de labradoodle

Schofthoogte

Er zijn Australian Labradoodles in drie verschillende formaten:
De mini doodles: schofthoogte 35 – 42 cm en een gewicht tussen de 7 en 13 kilo
De medium doodles: schofthoogte 43 – 52 cm en een gewicht tussen de 13 en 20 kilo
De standaard doodles: schofthoogte 53 – 63 cm en een gewicht tussen de 23 en 30 kilo

Australian Labradoodle Formaat