Australian Labradoodles te koop

In verband met het stoppen van de fokkerij hebben we nog enkele Australian Labradoodles te koop. Als u het aanmeldformulier invult kunnen we met u meedenken of er een match is.

Een klein medium caramelkleurig teefje van ongeveer een half jaar.

Een medium caramelkleurig reutje van ongeveer een half jaar.

Een zwart wit fleece medium teefje van ruim twee jaar.

Een creme caramel medium fleece reutje van ruim een jaar.

Simon coachhond

Simon woont in een superfijn gastgezin. Hij is onder andere de papa van de pups van Zena en Daisy. Maar er is veel meer! Hij heeft zijn hulphondpenning en is getraind om te helpen als coachhond. We worden vrolijk als we dit onderdeel uit het jaarverslag lezen:

‘Simon is een vrolijke, lieve en rustige Labradoodle. Hij is getraind om te helpen als coachhond. Hij vindt het erg leuk om mee te gaan naar school en contact te hebben met de leerlingen. Bij het oefenen met opdrachten ervaren de leerlingen minder druk, omdat ze met de hond bezig zijn. Simon geeft vertrouwen, oordeelt niet en straalt veel rust en plezier uit. Daardoor voelen de leerlingen zich sneller op hun gemak.’

Hulphonden

De Bonte Labradoodle werkt samen met verschillende personen en organisaties die gespecialiseerd zijn in het selecteren van hulphonden in een nestje:

Hond-Kat

Stichting Assistentiehond Gelderland


Mocht u een hulphond zoeken, neemt u dan contact met ons op. U kunt denken aan een hulphond bij PTSS, bij epilepsie, depressie, diabetes of een ADL hond (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). Een ADL hulphond kan concrete praktische hulp bieden, zoals de afstandsbediening aangeven of helpen bij het boodschappen doen. Een ADL-hulphond kan handelingen uitvoeren voor mensen die beperkingen ervaringen in hun functioneren, bijvoorbeeld vanwege spierziektes, Multiple Sclerose, een herseninfarct of hersenbloeding, dwarslaesie, dystrofie, spasmes of de gevolgen van een ongeluk. 

Op di moment is er een puppy (teefje) beschikbaar die als ze volwassen is het trainingstraject in zou kunnen gaan.

Pip en Jones 10 tal

De Bonte Labradoodle Miss Soof (Pip) en Zaanse Doodles Jones zijn ouders geworden van een tiental 💝🐾 Moeder en pups maken het goed. U kunt aanmelden voor een pup via onze website

Wetgeving per 01-11-2021

Alle fokkers moeten zich vanaf 1 november 2021 registreren in het nieuwe I&R systeem van de overheid. Vanaf die datum is het verplicht voor alle hondenfokkers een UBN nummer te hebben. Wij zijn geregistreerd als hondenfokker en ons UBN nummer is 6813600. De nieuwe regels zullen helpen bij een betere controle op de hondenhandel. In het systeem worden fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is zo meteen duidelijk waar de hond vandaan komt en waar hij/zij gechipt is en een paspoort heeft gekregen.